Streetwear Giyim? Streetwear Giyim Hakkında;

Streetwear Giyim? Streetwear Giyim Hakkında;

Sokak giyimi genel olarak genç erkekler tarafından tercih edilmektedir. 18-35 yaş arası erkekler, bol ve rahat giyinmeye özen gösterirler. Bu nedenle de sokak giyim daha çok genç erkeklere hitap eder. Zira street style tarzı, hip hop ve caz gibi müzik türlerinden esinlenen tarzlar arasındadır. Yani sokak stili giyimde bol kıyafetler oldukça fazladır. Tabi kadınlar için de aynı durumdan bahsedilebilir. Her için cinsiyet için de gerekli tavsiyeleri bu yazımızda bulabilirsiniz.

 

 

Stili Giyim Hakkında

 

 

Sokak modası; yaratıcılığın, serbestliğin ve renk uyumunun bir arada yer aldığı bir giyim tarzıdır. Sokak stili giyimde, kendinize has bir kombin oluşturabilir ve tarzınızı sokağın atmosferiyle bütünleştirebilirsiniz. Hem kadın hem de erkek sokak giyim tarzları bulunmaktadır. Bu nedenle sokak giyim, her cinsiyete ve yaşa göre uygun kombinlere sahiptir. Kendini sokağa yakın hisseden herkes, sokağın havasına ve tarzına uygun olarak giyinebilir.

 

Sokak giyim; resmiyetin ve kurumsallığın insanları boğduğu günümüz dünyasında iyice popülerlik kazandı. Haliyle erkek giyim denilince sokak giyim de akla ilk gelen giyim tarzlarından birisi olmayı başardı. Sokak giyim tarzı, hemen hemen her giyim tarzına yakıştırılan ender stillerdendir. Bu nedenle oldukça geniş kombin seçenekleri ve her mevsime uygun stiller barındırır.

 

Sıradan ve salaş giyinmeyi sevenler için oldukça sempatik tarzlardan birisi olan sokak giyim, kişinin kendine yakışanı giymesidir. Kurumsal kurallara bağlı olmayan sokak giyimde her türlü parçayı değerlendirebilirsiniz. Bu nedenden dolayı ekonomik bir giyim tarzıdır ve her bütçeye uygun şekilde sokak giyim tarzı yakalanmaktadır.

 

 

 

Giyim Kombinleri

 

 

Sokak giyimi, her yaşa ve cinsiyete yakışan bir giyim tarzıdır. Daha çok erkek giyim tarzına uygun olan sokak giyim, mevsimsel olarak farklı kombinlere sahiptir. Ancak sokak giyimi kuralsızlık olarak da algılamamak gerekir. Yani rastgele birkaç parça eşya, sıradan ve dikkat çekmeyen bir giyim tarzı oluşturmanıza neden olur. Bu nedenle sokak giyimin de kendine has kuralları bulunmaktadır. Gelin bu kombin ve kurallara bir göz atalım.

 

T-shirtler, sokak modasının temel yapı taşları gibidir. Aynı zamanda bol seçenek barındırması sayesinde her zevke uygun t-shirt bulmak kolaydır. Özellikle de ilkbahar ve yaz mevsimlerinde sadece t-shirt ile sokak modasına uygun bir stil yakayalabilirsiniz. Ancak düz renk t-shirt yerine her yeri baskılı ve farklı aksesuarlara sahip t-shirtler tercih ederseniz, yaratıcılığınızı ön plana çıkartmış olursunuz. Renginizi açan baskılı bir t-shirtin altına bol bir kapri deneyerek hem sokak havasına ait bir giyim tarzı yakalayabilir hem de kolaylıkla renk uyumu sağlayabilirsiniz. İlkbahar ve yaz kombinleri olarak beyaz veya koyu gri kapri üzerine beyaz rengin ağırlıkta olduğu bir t-shirt deneyebilirsiniz. Ek olarak beyaz veya siyah sneakers ayakkabı modelini de seçerek basit bir sokak stili giyim kombini oluşturabilirsiniz.

 

Sonbahar ve kış mevsimlerinde ise daha kalın giyinmek gerekir. Fakat kalın giyinmek, sokak stiline aykırı değildir. Renkli sweatshirt üzerine deri ceket ve bağcıklı bir bot denerseniz nasıl görünürsünüz düşündünüz mü? Bunlara ek olarak yırtık jeans modelleri ile kombininizi tamamlayabilirsiniz. Yazımızın ilerleyen kısımlarında daha fazla sokak stili kombin örneği bulabilirsiniz.

 

 
 

 

Giyim Aksesuarları

 

 

Aksesuarlar, sokak giyim kombinleri için olmazsa olmazdır. Özellikle de kadın sokak stili giyim kombinlerinde şapkalar büyük bir önem arz etmektedir. Brim, disket ve fedora şapkalar her mevsimde ve her kombinde rahatlıkla giyilebilir. Bu nedenle sıklıkla da tercih edilir. Erkek sokak giyim kombinlerinde ise cap tarzı şapkalar, sweatshirtler ile en sık kombin edilen şapka çeşitlerindendir.

 

Şapkalar kadar gözlükler de sokak stili giyimde önem arz etmektedir. Geniş çerçeveli gözlükler, her iki cinsiyet için de sıklıkla kullanılmaktadır. Özellikle de yaz aylarında ayna güneş gözlükleri gerçekten gizemli ve havalı bir görünüm oluşturmaktadır. Kolyeler ise bol giyinmeyi seven erkekler için mutlaka tercih edilmesi gereken aksesuarlardandır. Beyaz giyinmeyi seven erkekler, altın görünümlü kolyelerle şık bir kombin oluşturabilir.

 

Saat ve yüzük gibi aksesuarlar ise sokak stiline bir nebze daha uzak aksesuarlardır. Ancak kullanılamaz diye bir kural yoktur. Dediğimiz gibi sokak giyim, özgürlüğü savunan giyim tarzlarının başında gelmektedir.

Etiketler: streetwear, charmebutik, streetwear hakkında, charme butik
Ağustos 01, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR